Неля Шовкопляс: «Мені не малювали рожевих картинок»

Author Avatar

 

фото со страницы Нелі Шовкопляс в facebook

«Дуже вірю в усі містичні штучки типу «карти бажань»

Неля, кажуть, що ви ще кілька років тому знали, що станете телеведучою «1 + 1»?

Не пам’ятаю, який це був день (точно не під бій курантів), але в грудні 2016 року я сіла і написала список мрій для себе.

фото со страницы Нелі Шовкопляс в facebook

Взагалі дуже вірю в усі містичні штучки типу «карти бажань». Прописала на аркуші жадані пункти по всіх сферах життя. От там і було, що я «ведуча «Сніданку з 1 + 1». Недавно дістала той листочок – а половина вже здійснилася! Якщо мрія йде від серця і багато робиш для її здійснення, то вона стане реальністю. А під лежачий камінь, як відомо, вода не тече. Загадати і чекати, поки тобі на голову впаде мільйон, – це не варіант. Щоб досягти своєї мрії, я пішла вчитися в медіа-школу, куратором якої є директорка департаменту ранкового мовлення каналу «1 + 1» Юлія Жмакіна. Вона і запросила мене, свою студентку, на проби.

Ви дуже емпатична людина. Звідки це?

Мабуть, від батьків. Якщо чесно, іноді думаю, що я занадто емпатична. І навіть страждаю від цього, бо можу запросто розплакатися, дивлячись в ефірі якийсь сюжет. Втім, телеведучу Опру Вiнфрi звільнили з першої роботи за надмірну сентиментальність. Вона могла розплакатися під час прямого ефіру, співчуваючи чиїсь біді, а роботодавці вирішили, що журналіст не може бути таким відкритим. Важливо залишатися щирим завжди і з усіма – в будь-якій професії, на мій погляд. Нещодавно у нас в ефірі був бандурист, від музики якого просто мурашки по шкірі. Мені взагалі здається, що музика – це провідник в інший світ, інший вимір. Туди, де немає одноманітних речей, надуманих проблем і нерозв’язних конфліктів. Де ми справжні. Слухаючи музику, слухаємо самих себе.

Вам вистачає зараз часу на себе? Давно зустрічалися з друзями?

На новорічні свята до мене приїжджала подруга з Полтави, де ми жили з чоловіком після одруження. І вперше навідала кума з моїм похресником з Харківщини, звідки я родом. Ми не бачилися майже рік, бо в мене фізично не вистачало часу на поїздку додому. А такі подорожі вкрай необхідні – там я енергетично наповнююся. Таке відчуття, що навіть дихати стає легше. Там залишилися рідні, майже всі друзі. Запитують мене: «Не забула ще нашого Барвінкового?»

«Я стараюся потихеньку налаштовуватися на те, що передусім потрібно любити себе»

Що вас енергетично наповнює?

Я дуже комунікабельна людина. І раніше було достатньо після роботи дзвінка друзів: «Ну що, зустрічаємося?» – і вже за годину ми в когось на квартирі граємо в настільні ігри. Або сидимо компанією в кафе. Кілька таких зустрічей або цікавих подорожей гуртом – і знову можу звернути гори. Тепер мої пріоритети змінилися. Час від часу хочеться побути в цілковитій тиші. Вимкнути телефон, виїхати на природу, усамітнитися з книжкою. Всі хочуть у Карпати, щоб на лижах покататися, а я поїхала б туди, щоб сховатися в якусь красиву глушину і тихо провести час у будиночку. Чоловік пропонує: «Махнімо в Єгипет!». Я не проти, але попереджаю, що не буду їздити по екскурсіях, заляжу в шезлонг. І щоб мене ніхто не чіпав! Навіть не розмовляв зі мною. Інколи за такі думки мене накриває відчуття провини. Картаю себе: мабуть, я погана мама, якщо мені хочеться побути без дітей, на самоті.

І дарма!

Я стараюся потихеньку налаштовуватися на те, що передусім потрібно любити себе. Мені подобається відомий вислів: щаслива мама – щаслива вся сім’я. Справді, мама – це не просто член родини, це душа дому, його серце, центр. Якщо вона знервована і заморена, то діла не буде.

«Серед моїх одногрупників тільки двоє стали маркетологами»

фото со страницы Нелі Шовкопляс в facebook

Хто перший привітав вас із тим, що ви пройшли кастинг і стали ведучою «Сніданку з 1 + 1»?

Першими привітали і заразом розіграли колеги. Цей ролик багато хто бачив – в Інтернеті і в ефірі. А потім, коли вийшла з офісу, зателефонувала чоловікові: «Можеш привітати!» Мамі не казала два тижні, бо це було заборонено за умовами контракту. А коли нарешті розповіла, вона сказала: «Я відчувала, що ти щось приховуєш!» Потім я дізналася від її колег, що після нашої розмови вона трішки поплакала від радості. І взагалі мені здається, що більше вітали в ті дні мою маму, а не мене. Мабуть, півміста перебувало у неї в банку.

Як мама свого часу сприйняла новину про те, що ви не плануєте ставати маркетологом, хоча за її порадою вступили до економічного вишу?

Коли закінчувала школу, всі знайомі казали: ти точно підеш маминим шляхом. Так, я закінчила Харківський Національний економічний університет. Але ще на четвертому курсі, коли проходила з подружкою першу практику в одному з банків, зрозуміла: це не моє. Мама вміє поєднувати рутинну роботу зі спілкуванням з людьми, а я трошки іншого складу – не можу всидіти на місці. І, як потім виявилося, я не одна така в групі. Серед моїх одногрупників тільки двоє стали маркетологами. Решта хто де. Після закінчення вишу я пішла працювати в караоке, стала ведучою весіль. Відчувала від цього неймовірний кайф: перше слово в мікрофон – і понеслося!

Ви гарно розмовляєте українською, що нетипово для російськомовного регіону.

Однокласниці мені писали: «Звідки така гарна мова? Ми ж навчалися в одній школі!» В нашому місті всі говорять суржиком, в Харкові – здебільшого російською. Я сама, якщо чесно, не знаю, як у мене так спритно виходить українською. Наш керівник каже, що це така в нас з Єгором Гордєєвим фішка (він також виріс у російськомовному оточенні): входимо в кадр – і ніби перемикається якийсь тумблер. Вдома в мене виходить не так гарно, зізнаюся. Однак я прагну вдосконалюватися – читаю книжки і дивлюся фільми винятково українською. З часом мрію повністю перейти на українську.

«У мене комплекс відмінниці – хочеться, щоб усі любили»

фото со страницы Нелі Шовкопляс в facebook

Читаєте про себе в Інтернеті?

Дуже рідко. У мене комплекс відмінниці – хочеться, щоб усі любили, всім я подобалася. А якщо читаю про себе неприємне – це мене демотивує. А пишуть же різне.

Які поради вам давали «старші товариші» по програмі Руслан Сенічкін і Людмила Барбір?

Мені дуже сподобалося, що вони, як тільки нас познайомили, прийняли мене дуже привітно і щиро. Підтримували: «Давай, у тебе все вийде!» Пояснювали, що адаптація – досить тривалий процес. Потрібен час, щоб притертися з Єгором, влитися в інформаційний потік, «розкласти» в голові всі технічні особливості прямого ефіру. І, мовляв, не зразу все буде виходити, але не варто впадати у відчай – це нормально. Дякую, що не малювали мені рожевих картинок, чесно попереджали: «Спочатку буде складно». А я дивилася на них і думала: за чотири роки спільних ефірів вони стали ідеальною парою. Відчувають одне одного з півслова. Тому і в нас із Єгором все з часом обов’язково вибудується.

Хто з гостей «Сніданку» вам найбільше запам’ятався?

Мені дуже сподобався Дзідзьо – це просто людина-позитив! Він був гостем благодійного марафону «Здійсни мрію» в «Сніданку». Спостерігала, як він спілкувався з нашою гостею – дівчинкою в інвалідному візку – настільки відкрито і щиро. Ну, просто клас!

Коли ви поспішаєте на роботу о 4:30 ранку, вулиці, мабуть, зовсім не такі, якими стають, коли туди виходить сила-силенна людей.

Я дуже люблю ранкове місто, але не коли ще надворі ніч, як зараз, узимку. Інколи в такий час дуже хочеться спати. Таке враження, що просто піднявся серед ночі, а не рано-вранці. Влітку все зовсім по-іншому, особливо коли сходить сонце. Це така краса і неймовірний заряд енергії!

Ви жайворонок чи сова?

Ніколи про це не думала. Я ж працювала в караоке з вечора до ранку – це дуже непросто. Мені все-таки краще вставати зранку. Якщо малюки засинають о дев’ятій і самій вдається вкластися, то можу прокинутися о третій з повним відчуттям, що виспалася. Але не завжди так виходить. Бо коли лягаємо, ще треба почитати їм книжку. І не одну. Потім одному хлопчичку почухати спинку, а другому – розповісти казку, коли вже закрили книжку й вимкнули світло. Виходить, що починаємо засинати хвилин на сорок пізніше, ніж планували. Зізнаюся: спати я люблю! Моя хрещена завжди жартувала, що якщо складатиму іспити на пожежника, то обов’язково пройду. Їм офіційно дозволено спати, якщо все спокійно, бо зміна триває цілу добу. Ми знаємо ці тонкощі, бо мій тато – пожежник.

фото со страницы Нелі Шовкопляс в facebook

Вас упізнають на вулиці?

Кілька разів було! Одного разу йшла на концерт і трошки заблукала. Запитала дорогу в незнайомої дівчини, а вона мені: «А ви нова ведуча!» Я аж розгубилася! Недавно підходили мами в дитячій ігровій кімнаті: «О, у вас діти є?» Часто бачу, як уважно мене розглядають перехожі, перешіптуються – в такі моменти дуже ніяково себе почуваю.

Досьє

  • Неля Шовкопляс народилася 26 січня 1987 року в місті Барвінкове Харківської області.
  • Після закінчення школи вступила до Харківського Національного економічного університету. Спеціалізація – економіст-маркетолог.
  • Випускниця Вищої школи Media&Production, навесні 2017 року закінчила курс «Ведуча розважального шоу».
  • Разом із чоловіком виховує двійнят – Тимофія та Матвія. Протягом трьох років була в декретній відпустці, присвятивши себе вихованню синів.
  • З вересня 2017 року – нова ведуча «Сніданку з 1+1» в парі з Єгором Гордєєвим.





0,0
0,0 из 5 звёзд (основано на 0 отзывах)
Отлично0%
Очень хорошо0%
Средне0%
Плохо0%
Ужасно0%

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Прокрутить вверх